Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Laukussa leipää ja piimää vaan

22.7.2010

Laukussa leipää ja piimää vaan

Aika ajoin (oikeasti hyvin usein) koen valtavaa kaipuuta maailmalle. Koen tarvetta rakentaa pesää eri maihin, kaupunkeihin, paikkoihin, erilaisten ihmisten keskuuteen, joen tai järven rannalle, kerrostalon kattohuoneistoon, kellarikämppään tai baarin yläkertaan. Koen, että minun pitäisi saada asua vähintäänkin kaikilla mantereilla. Suuruudenhulluus tuppaa sumentamaan ajatusmaailmani kerta toisensa jälkeen.

Tai.. Miten niin? Miksi emme vain myisi koko (pientä) omaisuuttamme ja muuttaisi Tarun lailla Manchesteriin? Vaihtoehtoisesti voisimme lähteä opiskelemaan ulkomaille kuten graafikkosiskoni, jota kutsuvat kolmen vuoden tanssikoreografian opinnot brittilän Sunderlandissa. Siskon poikaystävä (myöskin graafikko) jatkaa sen sijaan opintojaan San Fransiscossa maalaten kaupunkimaisemia pleikka-jne-mitälie-pelien taustoille. Mieletöntä!  Lukioaikainen ystäväni lähtee jatkamaan teatterialan maisterinopintoja Saksaan suoritettuaan ensin opintonsa Damissa. 

Lapista kotoisin oleva ystäväni saa viikonloppuna luokseen italialaisen poikaystävänsä, johon tutustui hetki sitten päättyneellä erasmusvaihdollaan Pariisissa. Sara ja Martti asuvat jo kolmatta vuotta Kuopiossa, jonne Sara jäi ihastuttuaan vaihtonsa aikana Suomeen (ja HIMiin) sekä rakastuttuaan Marttiin. Sara on sama tyttö, kenen luona, Imolan maaseudulla, vietimme viime uuden vuoden. 

Elämä on liian lyhyt siihen, että jäisin vain miettimään mitä ehkä joskus haluaisin tehdä. Tai missä haluaisin asua. Suuret suunnitelmani ovat tulleet siihen pisteeseen, että ehdotan kaiken ylimääräisen säästämistä ja pitkän reppureissun heittämistä jonnekin päin maailmaa Matun valmistuttua parin vuoden päästä. Sen jälkeen voisimme perustaa oman vierasmajan johonkin mieltäylentävään paikkaan ja jäädä sinne, kunnes saisimme homman toimimaan ja ensimmäiset työntekijät leipiimme, jotta voisimme palata vierailulle Suomeen. Mieluiten tietenkin kesällä, lautailla nyt pystyy keskellä (ulkolaista) kesääkin kunhan valitsee sijaintinsa oikein.

Haaveita ja unelmia pitää olla, tässä niistä yksi. Tiedän ettei Matu osaa vielä suhtautua ajatukseen ulkomailla asumisesta, mutta uskallan väittää tulevan kuukaudenmittaisen reissun avaavan silmiä aiemmin vain lyhyitä pyrähdyksiä (viikosta kahteen, kuten suurin osa meistä) harrastaneelle komistukselleni. Vajaa viisi kuukautta Italiassa on tehnyt omalla kohdallani tehtävänsä. 

Yksi suuri päätös on kuitenkin tehty. Paljastan sen kuitenkin vasta, sanotaan nyt vaikka elokuun 13. päivä perjantaina. Arvatenkin tuo päivä on varmasti monen muunkin ihmisen onnenpäivä? Ü

Tunnisteet:

3 kommenttia:

Blogger Paula-Maija kirjoitti...

Puhut viisaita, tyttöseni! On tärkeä tehdä niin kuin parhaalta tuntuu, koska kerran täällä vain eletään. Itsekin kovasti mietin, mikä sitä parasta olisi.. Ja lastenlaulu, johon otsikolla viittaat, saa hymyn huulille :D
Paljastuksia odotellessa.. ;)

22/7/10  
Blogger syys kirjoitti...

Tuo lastenlaulu on tosiaan kirvonnut jo useaan otteeseen huulille tämän aamun aikana :)

Unelmia olisi niin paljon mutta aikaa niin vähän! Niinpä niiden toteuttaminen kannattaisi alkaa heti (:

22/7/10  
Blogger paula kirjoitti...

mul ei oo oikeestaan ikinä ollu tommosia "sit joskus" -juttuja, oon sellanen intoilija et jos jonku kivan jutun keksin niin sen myös heti toteutan :D mut eipä mulla mitään elämää suurempia unelmia ja haaveita oo ikinä ollukaan, pienet jutut on ne mitkä merkkaa mulle ja joista koostuu mieluisa kokonaisuus :)

mut hei mä varaan teidän vierasmajasta paikan! ;)

22/7/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu