Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Katolilainen Pubi

22.10.2010

Katolilainen Pubi

Metro-lehti (22.10.2010) pääsi jälleen kerran hauskuuttamaan/kummastuttamaan lukijoita uutisoimalla vastikään Rooman keskustaan avatusta katolilaisesta pubista. Paikan sisustus ei jätä mitään arvailujen varaan - krusifiksit, raamatun lauseet sekä kuvat ristiinnaulitusta koristavat oluen ystävien kirkollista huonetta pubia. Mutta miksi ei, muuttihan Jessekin veden viiniksi. 

Giovanni Paolo II eli Johannes Paavali II -pubi sijaitsee aivan ydinkeskustassa sijaitsevan kirkon hautaholvissa. Opaskylttejä pubiin ei löydy, mutta mikäli hengellisessä pubissa vieraileminen mahtuu reissusuunnitelmiin, löytyy paikan osoite varmasti googlettamalla tai ainakin paikallisilta kysyttäessä. Bisseä on nimittäin tarjolla huomattavasti edullisemmin kuin muissa keskustan pubeissa (Heineken/Moretti 2.50€, Corona 3€). Vaikka paikkaa koristavan "Give me a drink" -kyltin teksti on suora lainaus Jesseltä itseltään, eivät Vodka tai humaltuminen ole kuitenkaan sallittua - hautaholvin uumenissa on tarkoitus juoda olut tai kaksi sivistyneesti.

"The idea is to offer the young people of Rome... an opportunity to express themselves, to listen, to be listened to, to drink something but in a healthy way, in a nice way," said Maurizio Mirilli, a priest and the landlord." via

Viimeaikaisten polttavien keskustelujen ohella voitaisiin nostaa esille jälleen yksi epäkohta - jos Jesse pystyy muuttamaan - ja haluaa muuttaa - veden viiniksi, miksi alkoholi on kuitenkin kielletty samaisessa kirjassa? :) Älkää lukeko näistä minun mielipiteitäni, asiat vain nousivat esille tutkiessani eri uutislähteitä hautaholviin avatusta kirkosta. Mitä mieltä siis olette, maistuisiko huurteinen hengellisessä ympäristössä?























Lue lisää täältä ja täältä.

Tunnisteet: ,

11 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Maisuis totta maar !

22/10/10  
Anonymous Oona kirjoitti...

En ole koskaan vielä törmännyt vastaavaan, joten kyllähän tuolla pitäisi poiketa! :-D

22/10/10  
Blogger Noora kirjoitti...

Kyllä mä poikkeaisin yhdelle :)

Mutta sanotaanko raamatussa ihan oikeasti niin, että alkoholi on kielletty? Eikai sitten ehtoollistakaan voisi olla? Eiks lähinnä päihtyminen? Vai onko sekään? Hmm... En tiedä kun en ole opusta sillä silmällä lukenut.

22/10/10  
Blogger syys kirjoitti...

Niin poikkeasin minäkin :) Ja kyllä, Raamattu paheksuu alkoholia monessakin kohtaa. Alla olevasta linkistä (foorum) voi bongata useita lausahduksia.

http://www.thelocal.se/discuss/index.php?showtopic=35647

Oma suosikkini on kyllä ehdottomasti se, kun Nooa joi itsensä humalaan ja sammui alasti telttaansa. Tosin tähänkin voidaan soveltaa esimerkiksi seuraavaa pätkää: "Ja katso, Herra sanoi: Tee kuten minä sanon, älä niin kuin minä teen, sillä se on kauhistus. -Eiha.4:20"

Eli loppujen lopuksi, voiko kukaan väittää olevansa täysin oikeassa? :) Ja toinen kysymys, tarviiko edes väittää?

22/10/10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Komppaan rouvaa, miksi turhia väittelyitä. Pätemisentarve on turhuuksista suurin.

22/10/10  
Blogger Minä vaan kirjoitti...

Mä en ihan tiedä menisinkö tuonne. Uusi idea kyllä, mutta musta tuntuis silti jotenkin väärältä alkaa juomaan jossain kirkon kellarissa. Roomassa löytäisin varmasti muitakin paikkoja, jossa mä voin "ilmaista" itseäni, mun ei tearvitse sitä tuolla tehdä. Mustakin alkoholi on kielletty, mutta viini tekee jotenkin siihen poikkeuksen, en ihan tiedä tuota logiikkaa. Onko oikeasti Raamatussa kohta, jossa Nooa sammuu telttaan?

22/10/10  
Blogger syys kirjoitti...

Lady Laetitia, uskon että on paljon ihmisiä, jotka eivät menisi ko. paikkaan oluselle. Ja pubeja tosiaan löytyy muualtakin (; Mielenkiintoinen konsepti joka tapauksessa.

Ja se kohta löytyi ja kuuluu seuraavalla tavalla:

"20 Nooa ryhtyi viljelemään maata ja istutti ensimmäisen viinitarhan.
21 Mutta kun hän joi viiniä, hän juopui ja jäi alastomana makaamaan telttaansa."
(1. Mooseksen kirja 8)

22/10/10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi ei toi Nooa :D

mä oon jotenki ymmärtäny et tietyillä menetelmillä valmistetut alkoholit olis paheksuttuja ja jotku toiset taas ei mut eipä oo kauheen tuttu opus raamattu mulle :)

kirkkokännit (tai mikä lie sivistyneet nautiskelut) jättäisin kyllä väliin, kuulostaa vähän turhan ankeelta :D kirkot kirkkoina ja baarit baareina (ja mä voin jättää mieluiten molemmat väliin)

22/10/10  
Anonymous Anne kirjoitti...

Kyllähän tuolla voisi käydä mielenkiinnosta, mutta pidemmäksi aikaa en varmaankaan jäisi. Kiva silti lukee tällainen erikoinen juttu täältä! :--)

22/10/10  
Blogger Minä vaan kirjoitti...

Mä en ole oikeasti tiennyt tuosta Nooasta.. Vähän tuollaisesta konseptista muuten tulisi kohu Suomessa!!

24/10/10  
Blogger syys kirjoitti...

Anne, Komppaan. Poikkeaisin kyllä ehdottomasti katsastamassa mestan, mutta myönnetään ettei sen miljöö oikein houkuttele jäämään - ainakaan pidemmäksi aikaa ja ainakaan tuopin äärellä. :)

Lady Laetitia, Etenkin tällä hetkellä vellovan mediahässäkän ympärillä tuo olisi aivan varmasti emä-vikatikki. Eli toivottavasti pysyvät maailmalla. Vanamon luostari olisi kuitenkin sellainen mesta, jossa haluaisin itse vielä jonain päivänä vierailla. Ja ehkäpä jopa yöpyä.

26/10/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu