Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Thaikkuhaaste !

4.6.2010

Thaikkuhaaste !

Perjantai-iltapäivä on hyvä aloittaa Thaimaa-aiheisella haasteella kaikille lukijoille. Koska allekirjoittaneella ja murullaan ei ole maasta muuta tietoa, kuin pallontallaajien foorumit sekä Mondon opas, kuulisimme mieluusti muitakin vinkkejä. Osallistumiseen ei vaadita paikan päällä reissaamista tai "varsinaista" tietämystä. Voit siis kaivaa jonkun kivan ja hyödyllisen - luotettavan - vinkin (liittyen ihan mihin tahansa) Thaikuista. Mikä saari kannattaisi ehdottomasti tsekata? Mitä paikallista ruokaa suositellaan kokeiltavaksi? Olemme nimittäin aikamoisia herkkusuita ja yritämme tyypata kaikkia mahdollisia - paikallisia - syötäviä reissuillamme :) Löytyykö jotain vinkkejä kielestä? Vinkkejä matkantekoon kuumassa ja kosteassa ilmastossa? Tiedätkö superhyvän biletyspaikan tai aiheesta kertovan blogin? 

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi kankaista Par Avion -kirjekuoripussukkaa (värit postitetaan mielivaltaisesti). Meillä kuvan pussukat toimittavat passipussin virkaa. :) Pussukka on siis sen verran iso, että passi ja matkaliput livahtavat sisälle mainiosti! Strategiset mitat ovat 18cm x 9.5cm.


Pussukat arvotaan kaikkien vastanneiden kesken.
Lisää vinkkisi mukaan s-postisi tai laita se osoitteeseen:
marynell (at) live.it !

Pidetään tätä voimassa vaikka
21.6.10 saakka!

Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

Blogger paula kirjoitti...

http://hellmanitmatkalla.blogspot.com/ tuolta löytyypi jotain ainakin alkupään postauksista :)

paula.p@gmx.net

4/6/10  
Blogger Hanna kirjoitti...

Kiersin Thaimaata mun suomalais-thaimaalaisen kaverin kanssa, kierreltiin sen sukulaisten ja kavereiden luona lähinnä pohjosessa, joten meno-mestoista mulla ei ikävä kyllä oo mitään käsitystä, mut kattoo jos keksisin jotai mistä ehkä vois olla teille hyötyy!

Mun lemppari thaikkusafkoista on ehottomasti khau pad moo eli paistettuu riisiä possulla ja vaikka tuli kokeiltua kaikenmoista safkaa, ni kyllä toi oli se mihin aina palasin. Ja tietenkin katukeittiöstä nautittuna! Aaaah ja juotavana 7-elevenistä vihreetä jääteetä (jossa on keltanen korkki) :D Oi juku, nyt alko kuola valuu kun muistelee... Jääpalojen kanssa kantsii sit olla varovainen, osa niistä on tehty hanavedestä ja se ei ainakaan meitsille sopinu.

Tytöt kun haluu sanoo moi, sanotaan sawadikhaa ja pojat sanoo sawadikhap (olettaen että tervehtijät on heteroita). En tiiä yhtään kuin noi kirjotetaan mut noin ne sanotaan :D Tytöt sanoo kiitos et khophunkhaa ja pojat khophunkhap. Mut ite ainakin väkisin oppi kieltä kun mulla ei ollu kun thaimaalaisia ympärillä ja oli pakko opetella kommunikoimaan et kyllä sitä oppii aika nopee. Ite ostin heti ekana iltana semmosen ~3-vuotiaille tarkotetun harjotuskirjan ja opettelin kirjottaa ja sanoo numerot yhestä kymppiin ja se oli kyl tosi kiva! Kantsii vaan hommaa joku paikallinen kertoo et kuin numerot äännetään, ei niistä muuten saa mitään tolkkuu :D

Kuumassa ja kosteessa ilmastossa pelastus on baby powder!!! Aivan kingi tuote. Ei hirveesti tullu meikkailtua reissussa ni pistin aamulla vaan talkkii nassuun ni oli huomattavasti mielyttävämpää olla päivät ulkona.

Kävästiin Pattayalla kahden yön visiitillä ja se oli jo meitsille aivan liikaa, en oo ikinä ollu missään yhtä kauheessa paikassa. Itteeni ainakin ärsyttää (poikkeuksia lukuunottamatta) kuulla suomenkieltä kun oon ulkomailla ja siellä suomalaiset istu suomalaisessa baarissa toisella puolen maapalloo juomassa lapin kultaa, syömässsä lihapullia ja juttelemassa muitten suomalaisten kanssa. Huoh. Ite en ainakaan tykänny ko. paikasta tippaakaan.

Jos ootte Bangkokkiin menos ja jos marketit kiinnostaa ni kantsii käydä jatujak-marketeilla. Se on aivan älytön. Se on auki vaan viikonloppusin ja kävin siellä lauantaina ja sunnuntaina, mut en siltikään ehtiny kiertää koko paikkaa. Mut laukusta kantsii sit pitää tiukkaa kiinni! Nii ja bangkokis jos käyttää taksii ni kantsii ottaa tolpalta, tai jos ottaa lennosta, ni varmistaa et taksis on mittari päällä. Khao san road taas on legenda. Jos backpacker käy bangkokis ni siellä nyt on pakko käydä. Tai oikeestaan olla yötä.

Thaimaalaiset on ihmisinä aivan mahtavia, se ystävällisyys ja vieraanvaraisuus on jotain aivan uskomatonta. Itteeni on aina kiehtonu buddhalaisuus, musta se on uskontona tosi kiehtova ja ainakin pohjosessa se näky tosi vahvasti ihan jokapäiväsessä elämässä. Jos on aikaa ja kiinnostusta ni kantsii siihenkin puoleen tutustuu, se on kuitenkin tosi iso osa thaimaalaisten elämää. Sit kans niitten kuningas on tyylii jumala siellä, kaikissa kodeissa on kuninkaan kuva seinällä.

Mulla tulis juttua vielä ainakin kolme kertaa enemmän mut tässä nyt semmosii mitä ekkuna tuli mieleen ja mitä ite toivosin tietäväni ennenku meen thaimaaseen. Toivottavasti ees jostain oli vähän apua! Viettäkää tosi lepposa reissu, ootte tehny maailman parhaan valinnan kun lähette sinne. Ainii ja random fakta jonka ite oisin halunnu tietää, sieltä ei meinaa löytää tampooneita mistään :D

4/6/10  
Blogger syys kirjoitti...

Superia! Kiitos tytöt :)

S-postiin oli tullut kolme viestiä, kiitos nennu, sirkkis sekä maria !

Lisäilin päivämääränkin tuonne postaukseen, ja kunhan postaukset lisääntyvät pääsee haaste tuonen sidebariin muistuttamaan :)

7/6/10  
Anonymous Oona kirjoitti...

Täältä löytyy tietoa! :) http://www.rantapallo.fi/matkat/thaimaa-thaimaan-matkat/

s-posti on sun mailissa!

7/6/10  
Anonymous gummy bear kirjoitti...

Jos kiinnostaa rauhallisempi mesta, niin suosittelen lämpimästi Koh Makia. Biletystä sieltä ei kyllä löydy, muuta viereisellä Koh Changilla taasen on sitten jo ihan eri meno.

nalle_k (at) yahoo.com

7/6/10  
Blogger Elli kirjoitti...

Yritin keksia jotain tahan sanottavaa mutta en ihan oikeasti tieda kylla mitaan, jota ei joku siella kaynyt osaisi varmasti sanoa myoskin. Taytyy kayda joskus ja voin sitten jalkeenpain viisastella. :P

9/6/10  
Blogger massu kirjoitti...

Mä googletin vain, ja tällaisia löytyi :)

http://www.city.fi/yhteisot/matkaopas/thaimaa/

Tää, jos haluatte tehdä muutakin kuin kierrellä kauppoja:
http://www.matkavinkit.fi/2008/05/22/thaimaan-matka-ilman-ostoksia/

Tää on kanssa tärkeä, jotta osaatte puhua kuin paikalliset:
http://atspf.org/tat/site/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=44

Kivaa matkaa jo näin etukäteen!

21/6/10  
Blogger alli kirjoitti...

tuore ananas!! tuore ananas!!
namm se sokerinen mehu mikä valuu pitkin näppejä kun istut meren rannalla ja aurinko paistaa yläpuolelta ja aallot lyö rantaan ja syötyäsi pääset snorklaamaan ja kattomaan huippuja sateenkaaren väreissä hehkuvia kaloja! mut se ananas, samalla saa sokeria ja nestettä, eikä maksa juuri mitään! siis ehdottomasti ostettuna valmiiks neljään osaan leikattuna ja kuorittuna suoraan kylmälaukusta nam! <3

23/6/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu