Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

1000 Places To See Before You Die

2.12.2009

1000 Places To See Before You Die




Viikonloppu hujahti firman pikkujouluissa sekä Tampereella Super Mukavien designtorilla. Siihen päälle olen ollut kolme päivää ihan tukossa yskimisen ja kylmäilyn kanssa, jotka ovat onneksi jo menossa ohi (huomenna siis töihin). Säästyin näemmä kuitenkin sikikseltä (koputtaa puuta, oikeasti), sillä tämä oli kyllä aivan tavallinen lenssu. Josta pääsen toteamaan - olen todella harvoin kipeä. Oikeasti, minulle on varmaan suotu joku superluokan vastustuskyky? Blogin hiljaiselo on siis johtunut edellä mainituista syitä. En silti kipeänäkään päässyt irti tulevan Italian reissun fiilistelyistä Riikasta tuodun pfeffermint -teekupposen äärellä. Ainahan paikallisia herkkuja on tuotava kotimaahan? Ainakaan vielä en ole törmännyt vastaavaan piparmintun makuiseen ja nenän avaavaan teelajiin Suomessa.

Kotona Hämeenlinnassa käydessäni muistin vihdoin napata mukaani sekä vaihdon aikana raapustetun päiväkirjan että lempparijournalini "1000 Places To See Before You Die". Journal on näppärä paksuine muovisine (pehmeine) kansineen - opus ei siis nuhjuunnu matkalla, olettaen että kannat sitä mukana reissuillasi Hankin kirjan reilu vuosi sitten ja olen täyttänyt sitä harmittavan vähän. Sehän ei toki haittaa, sillä paikat voin täyttää jälkeenpäin koska tahansa. Journal on ehdottomasti yksi Joulun parhaita lahjavinkkejä reissaajille käyden yhtälailla tytöille ja pojille. Tsekkasin opuksen tilanteen ja ainakin tällä hetkellä näyttäisi olevan tilattavissa Suomalaisen kautta ihan naurettavan edulliseen hintaan 4,80€ ! Kirjan kuvaa ei sivuilla tosin ole nähtävissä, mutta ISBN koodi takaa kirjan samaksi, mikä itsellänikin. Kirjasta löytyy myös useita hyviä menovinkkejä ja nähtävyyksiä. Kirjan viimeisiltä sivuilta löytyy myös listattuina kymmeniä paikkoja eri mantereilta, jotka voi ruksata siellä käytyään. Journal on siis kaiken kaikiaan mielekäs ja hauska täyttää. Viimeinen tilauspäivä Jouluksi näyttää olevan 14.12, joten journal ehtii vielä mainiosti pukin konttiin. :) Suosittelen!




Matka Pergugiasta jatkui siis Toscanan ihanien peltomaisemien kautta Montepulcianoon, josta jatkoimme samana päivänä Siennaan. Ja ennen kuin paneudun näihin kahteen toisistaan täysin poikkeavaan kaupunkiin - joilla yhteistä oli vain korkean kukkulan päällä majailu - haluan kirjoittaa tähän alkupaloiksi omaan Journaliini raapustaman muistiinpanon Siennasta.

"Paikka: Sienna, Italia - huhtikuu 2008

Tähän mennessä yksi niistä harvoista kaupungeista, jotka sijaitsevat 300 metrin korkeudessa eikä vedestä keskustan alueella ole tietoakaan. Tähän karuun, ensi näkemältään jopa "rumaan", kuumaan ja punaiseen kaupunkiin haksahti vasta kuukausien päästä siellä käytyään. Keskustan tori korkean kellotornin alla on pyöreä ja keskelle viettävä - täällä on aikanaan pidetty paljon ratsukisoja.

Rakennuksissa on käytetty pelkästään punaista kiveä enkä pääse mitenkään eroon "aurinkokaupunkimaisesta" tuntemuksestani - tämä korkean vuoren nokkaan rakennettu kuuma ja seisovailmainen kaupunki on yksi parhaiten mieleenpainuneimmista sekä hätkähdyttävimmistä, ristiriitoja herättäneistä paikoista reissujeni varrella."

Tunnisteet: ,

3 kommenttia:

Blogger Laurenzia kirjoitti...

Sun päiväkirjamerkintä on u-p-e-a. kiitos taas :)

2/12/09  
Blogger syys kirjoitti...

Voi, samaa voisin sanoa sinunkin postauksesta! :) Haikailen täällä niin lumen ja rinteiden perään, oon niin onnellinen että voit snoukkailla siellä kaiket päivät, nauttia sinisestä taivaasta ja isoista hangista.

<3

2/12/09  
Blogger Kia kirjoitti...

Mulla on toi kirja, muttei päiväkirjaa kylläkään! Se kirjakin on ihan hauska kyllä.

2/12/09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu