Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

kings of the hill

17.12.2009

kings of the hill






Sierra Nevadan kansallispuisto on yli 2000 neliömetriä laaja. Samalla se on Euroopan toiseksi korkein vuoristoalue Alppien jälkeen. Sierra Nevadan huiput kohoavat parhaimillaan yli 3000 metriin, joista korkeimman vakanssilla ylpeilee Mulhacén (3482 m).

Ja hittolainen, arvatkaa mitä juuri tajusin! Malagasta on rannikkoa pitkin vain kahden tunnin matka Treveléziin, josta pystyy heittämään lyhyen reissun Mulhacén huipulle! Reitin pituus on noin 15 kilometriä ja aikaa on varattava sellaiset 8-9 tuntia. Kuulostaa suunnitelmalta! Pradallanon kylän hiihtokeskuksen yläpuolelta huipun voisi tavoittaa kuulema jo kolmessa tunnissa, mutta viettäisin mieluummin useamman tunnin patikoiden ja luontoa ihaillen, kuin vain "suhaisemalla" ylös. Ja siltikään en siis usko valloittamisen olevan liian helppoa (; Onneksi meillä molemmilla on sen verran hyvä kunto, etten usko huipun valloittamisen olevan mikään mahdottomuus.

Alueella on kuulopuheiden mukaan myös kuusi hyvässä kunnossa olevaa vuoristomajaa, jotka ovat matkailijoiden vapaassa käytössä. Yöpyminenkään ei siis olisi mahdottomuus? :) Sierra Nevadan ihana vuoristo vetää meikäläistä magneetinlailla puoleensa, pakko pakko pakko päästä tuonne kesän 2010 lopussa tai sitten vaikka syksyllä! Haaveissa olisi lähteä teilttailemaan, tehdä päiväreissu vuorille ja muutenkin tutustua lähimaastoon. Kaipaisin tällaista vaihtelua euroopan kaupunkilomille, joita on tupannut kertyä jo useampia lyhyen ajan sisään. Viime vaelluksesta on liian kauan - silloin kierreltiin Saariselällä ja tsekattiin mm. Pirunportti ja Kuikkapää.




Kaksi ensimmäistä kuvaa bongasin eräästä reissublogista,
jossa oli varsin kattavasti kerrottu
yksi tarina Mulhacén valloittamisesta.
Kannattaa tutustua! :)





Treveléz on tunnettu ennenkaikkea Jamon Serranasta,
ilmakuivatusta kinkustaan.
Vertailisin tätä mielelläni omaan suosikkiini
prosciutto crudoon!

Jos kenelläkään on mitään vinkkeliä aiheeseen liittyen
niin kommentoikaa tai pistäkää ihmeessä linkkejä!
:)



Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs sulla riittää rahat tällaiseen reissailuun? Onhan noi lennot joo ihan halpojakin mut tuleehan päälle kaikki muut kustannukset?

Nimim. itsekin matkalle havittelija

17/12/09  
Blogger syys kirjoitti...

No varmaan minussa on ainakin se ero useimpiin, että shoppailen hyvin maltillisesti. Aikaisemmin tein pätkätöitä ja olin koulussa, joten reissaaminen oli helpompaa. Nyt kun on kokopäivä duunissa, täytyy lomia hieman miettiä. :)

Mutta siis, kai sen voisi kiteyttää siihen etten shoppaile turhia, käyn ihan normaalisti töissä ja yritän aina nipistää jostain suunnasta reissukassaan.
Ihan basic linjaus siis tähän reissaamiseen :)

18/12/09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu