Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Perugia - Montepulciano - Sienna

7.12.2009

Perugia - Montepulciano - Sienna

Heräsin siihen, kun Daniel retuutti väsynyttä reissaajaa; "Buongiorno finlandese! Dai, facciamo colazione!".  Hostellimajoitukseen kuuluvan (erittäin mukiinmenevän) aamupalan jälkeen hyppäsimme aamuauringossa paahtuneeseen autoon kohti ensimmäistä etappiamme Lago Trasimenoa. Reitti kulkisi tuon Italian kolmanneksi suurimman järven kautta erinomaisesta viinistään tunnettuun Montepulcianoon, josta jatkaisimme halki Toscanan vehreiden kukkuloiden kohti punahehkuista Siennaa.



Lago Trasimeno



Montepulciano








605 metrin korkeudessa, vehreän kukkulan huipulla majaileva Montepulciano kuuluu Siennan maakuntaan. Kaupungin viiniä tituleerataan yhdeksi maan parhaista - sen vuoksi täällä järjestetäänkin hienostuneita viininmaistajaisia aina yön pikkutunneille saakka.



Palazzo Tarugi
 



Montepulcianossa näkemisen arvoisia paikkoja ovat myös The Sanctuary of San Biagio sekä Communal Palace, puhumattakaan niistä pienistä mukulakivisistä serpentiinikaduista, jotka sukkuloivat läpi kaupungin. Olisin mielelläni viettänyt täällä pidemmänkin aikaa (etenkin nähtyäni poikien ihanan hotellin, jonka ikkunasta ylemmät maisemakuvat on napattu). Parin tunnin kiertelyn jälkeen nousimme autoon ja nostimme kytkintä kohti 70 kilometrin päässä sijaitsevaa Siennaa. Montepulciano, I'll be back!




Sienna





Piazza Del Campo

Unescon maailmanperintölistalle kuuluva Piazza Del Campo on suuri toriaukea keskellä etruskien perustamaa punatiilistä Siennaa. Perinteinen "Siennan Palio" eli hevosten laukkakilpailu - joka on kaupungin suosituin turistitapahtuma - järjestetään kahdesti vuodessa 2.7 sekä 16.8. Sienna tutkailee ympärilleen levittyviä maisemia hieman Montepulcianoa matalemmalta, yltäen silti reilun 320 metrin korkeuteen.




Cathedral of Siena



"Sienna, Italia - huhtikuu 2008
Kauneuden ja rumuuden rajamailla tasapainottelevan kaupungin rakennuksissa on käytetty pelkästään punaista tiiltä. En pääse mitenkään eroon "aurinkokaupunkimaisista"  fiiliksistä - tämä korkean vuoren nokkaan rakennettu kuuma kaupunki, jonka ilma ei tee mitään muuta kuin seisoo, on yksi parhaiten mieleenpainuneimmista sekä hätkähdyttävimmistä, ristiriitoja herättäneistä paikoista reissujeni varrella."

Kuten matkapäiväkirjaani raapustin, en ollut varma pidinkö Siennasta vai en. En tiedä pidänkö siitä edelleenkään. Kaupunki tuntui ahdistavalta, kuumalta ja kertakaikkisen ahtaalta. Mutta! Huolimatta kaupungin erikoisista ja ei niin lempeistä viboista, on paikka jäänyt mieleen paremmin kuin moni muu.

Sienna, en ole varma näemmekö enää koskaan, mutta kannan muistosi sydämessäni. Olit ensimmäinen kaupunki, joka koskaan pystyi hämmentämään minua näin.

Tunnisteet: , , , ,

4 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi en malta odottaa Trasimenon kuvia, kävin siellä itsekin vuosi sitten poikaystäväni kanssa! :)

-Ansu

9/12/09  
Blogger syys kirjoitti...

Lago Trasimeno tosiaan oli näkemisen arvoinen paikka. Ja voi miten hyvää ruokaa söimme saarella! Rafla oli oikeasti jo kiinni sinne mentäessä mutta .. Kerron siitä lisää ensi postauksessa :)

9/12/09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä jos postaat kuvia kun reissaajien kuvia on parempi tsekkailla ainaisen googlen sijaan.

Niin ja tonne pitäs lähtee siis jahka kevät alkaa.

9/12/09  
Blogger syys kirjoitti...

Kevät on superia aikaa Italiassa, suosittelen ehdottomasti! Mutta kuvia tulossa asap :)

10/12/09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu