Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ruokaa ja rokotuksia

29.4.2010

Ruokaa ja rokotuksia

Huomenta lukijat! Terveisia English breakfast -teen sekä anopin sämpylöiden parista. Voisin aina aamuisin syödä hevosen, mutta yleensä tyydyn kahteen kuppiin teetä sekä kahteen kerrosvoileipään. Atm odottelen kuitenkin kieli pitkällä ensi viikon Lontoon reissua ja brittiläisiä aamupaloja, huokaus. Ja syömistä noin niinkuin yleensäkin :) Riemua ei onneksi siivittänyt yhtään tämänaamuinen Metro-lehti, johon oli kerätty muutamia brittiläisiä rafloja. Jamie Oliverin Fifteen -ravintolan lounas ensi viikon perjantaille pöytävarauksineen odottaa siis meitäkin. Uteliaille tiedoksi, että lounaan hinta pyörii siinä 30€ tienoilla ilman juomia. En kerrassaan malta odottaa Jamien trattorian tyyppaamista.



Mikäs reissuilla sen tärkeämpää kuin kulinaristinen herkuttelu. No rokotukset. Hävettää tunnustaa, että oma jäykkäkouristukseni oli mennyt varmaan viisi vuotta sitten vanhaksi. En tajua millä onnella olen tonkinut pihamaata, istuttanut kukkia ja kaivanut kompostia, pyörinyt mudassa Ilosaaressa ja remunnut Italiassa itseni naarmuille ilman minkäänlaisia komplikaatioita. Herättyäni asiaan viime perjantaina soitin välittömästi työterveyteen ja varasin ajan maanantaille. Piikkiä en tuntenut juuri lainkaan (verikokeesta ei puhuta, niitä en kestä) ja vaikka käsi kipeytyikin, on se jo paranemaan päin. Bodycombat tosin jäi eiliseltä väliin, koska en vielä kärsinyt heilutella nyrkkejä tai spinboolia. Juteltiin lääkäritädin kera jokunen tovi rokotuksista ja kuten mullakin on tuolla linkkiosiossani, suositteli hän rokoteopas.fi -sivustoon tutustumista. Itse en esimerkiksi tiennyt, ettei rokotteista voi saada ns. yliannostusta. Eli jos ette ole varmoja milloin viimeinen rokote on otettu ja rokotekortti ei ole tallessa.. Kipin kapin piikille! Polioon kannattaa ottaa tehosterokote Intiassa sekä Nepalissa reissatessa. Itse nappasin Havrixin ennen itä-Euroopan reiliä vuonna 2004.

Pojillehan rokotukset isketään intissä, mutta tyttölöille suosittelen oman tilanteen tarkastamista. Näitä lapsuksia nimittäin sattuu kuulemma eniten juuri minun (+-) ikäisilleni tytöillä, jotka ovat saaneet suojat tauteja vastaan viimeeksi ala-asteella.


Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

Blogger Noora kirjoitti...

Nella! Sun pitää pyytää terkkarilta sellainen rokotuslappu, mihin aina kirjataan kaikki rokotukset ja niiden voimassaolot. Mulla on sellainen ja luulen, että se on ainut syy, että olen vielä hengissä :D

Hyvää ruokahalua Lontooseen!!!

29/4/10  
Blogger Liza in London kirjoitti...

Mäkään en todellakaan muista milloin oon viimeksi saanut mitään rokotuksia, eli käynti piikillä olisi varmaan paikallaan... noita rokotuslappuja siis varmaan saa vaikkei itse sattuisikaan muistamaan milloin on mitäkin saanut? :o

Ton hepatiittirokotuksen haluisin ottaa, koska matkustelen kuitenkin Virossa ja Venäjällä joissa se on tarpeen. Toisaalta tuntuu hassulta että tarvitsisi rokotteen matkatessaan omaan synnyinmaahansa, mut pelataan mieluiten varman päälle! Millaista sen ottaminen oli?

29/4/10  
Blogger syys kirjoitti...

Noora; totta turistet! Mä sain nyt uuden rokostuskortin, mutta tiiän että vanha on jossain Hämeenlinnan kodissa. Oon itseasiassa nähnyt sen jokunen aika sitten, mutta hälytyskellot eivät sytyttäneet silloinkaan :)

Mä tallennan ton nyt hyvään paikkaan ja kun löydän sen vanhan, laitan ne samoihin kuoriin.

Ruokahalu kasvaa kaiken aikaa, kiitos!

Dolce; Me kuulutaan siis kohderyhmään kuten se lääkäritäti sanoi :D Rokotuslapun saa kun käy terkkarilla, mutta ne ei siis näe muuten milloin sua on rokotettu. Siitä ei tehdä mitään tietokantaa, eli kaikki tieto on tasan sillä kortilla. Oot saanut sen joskus ala-asteella, kuten kaikki, mutta veikkaan että hävikkiprosentti on yli puolet. Mun kortti ei tosiaan olis pysynyt tallessa, ellei faija olis säilönyt kaiken kotona talteen :D Mutta siis, ne antaa sulle uuden! Ja kun rokotuksesta ei voi saada yliannostusta, kannattaa se käydä ottamasss! :) Niin ja kun sen pitäisi olla ilmainen :)

Havrix kannattaa myös ottaa. Se ei sattunut, mutta verrattuna tuohon jäykkikseen sen nesteen tunsi kyllä kädessä. Tosin luulen, että se saattoi vaan johtua pistäjästä :) Ei siis sattunut. Tosin seuraavana päivänä käsi oli ihan injussa ja kipee, mutta parani parissa päivässä. Mun käsi on ollut eniten tukossa juuri Havrixin jälkeen, mutta sen ottaminen on ehdottoman suositeltavaa! Ja sitäpaitsi, siitä saa kerrasta elinikäisen suojan :)

29/4/10  
Blogger Paula-Maija kirjoitti...

Mä kanssa otin joskus muutama vuosi sitten uusintarokotuksen jäykkäkouristusrokotuksesta eli se pitäisi olla kunnossa. Rokotuskortin sijainti on kyllä mysteeri ja tosi vaikea muistaa, koska niitä pistoksia pitäisi ottaa. Miksei näitä voida tallentaa johonkin tietokantaan?! Itse otin sen Twinrix-rokotuksen, joka siis suojaa sekä hepatiitti A:lta että B:ltä. Kyllähän nuo kannattaa ottaa, vaikkei missää Amazonin viidakossa matkustaisikaan. Kyllähän sitä sanotaan, että tartunnan voi saada vaikka Etelä-Euroopassa saastuneesta ruuasta... Ei sen ottaminen sattunut sen erityisemmin ja jäykkisrokotuksesta mulla taisi tulla kädestä kipeä ja vähän lämpökin nousi, mutta tosta hepatiittirokotuksesta ei kyllä mitään.

2/5/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu