Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissutamineet: Makuupussi

21.6.2010

Reissutamineet: Makuupussi

Kuukaudenmittaiseen Thaimaan reissuun on aikaa 199 päivää, mikä on ihan liian paljon kärsimättömälle ja matkakuumeiselle ihmiselle. Tänään sen sijaan päättyy Thaimaa-aiheinen kisa, johon ehtii vielä mainiosti mukaan aina puoleen yöhön saakka. Vastaajan ei tarvitse olla paikan päällä vieraillut reissaaja, sillä kommentiksi riittää mainiosti maakohtainen linkkivinkki vaikkapa nähtävyydestä, paikallisesta herkusta, saaresta - ihan mistä tahansa.  Eli myös kaikilla nojatuolimatkailijoilla on hyvät mahdollisuudet napata Par Avion -passipussi seuraavalle reissulleen tai vaikka lahjaksi ystävälleen. Vetoketjupussukka on tarpeeksi iso myös matkalippuja varten, joten ah sitä ihanuutta, kun kaikki tärkeät paperit ovat samassa taskussa! Meillä on siis käytössä samanlaiset, joista ei enää luovuta.

Edesmennyt lauantai kului leppoisasti Partioaitassa kierrellen. Tarkoituksena on päivittää oma reissutamineisto, jonka kärjessä paikkaansa etsivät ainakin kevyet (~600gr) makuupussit, kävelyä kestävät sandaalit sekä pieneen tilaan menevä reissutyyny, jonka olen onnistunut kadottamaan. Miten tyynyn suojapussi voi olla tallessa, mutta itse tyyny ei? Eikö se mene aina juuri toisinpäin?





Deuter Dreamlite 500 Large on ultrakevyt ja todella pieneen tilaan pakkautuva varteenotettava vaihtoehto. Makuupussin paino on vaivaiset 650 grammaa ja kokoonpakattuna se vie tilaa hurjat 13x26 cm. Pussin pituus riittää tällekin reissaajatytölle (183cm), sillä maksimipituus on 200cm. EN13537-standardin mukainen lämpötilaluokitus on +17/+15/+3°C. Retkityynyt sen sijaan näyttivät olevan tarjouksessa 7,90€ (ovh vaivasen kympin), joten taidan käydä poistamassa oman kappaleeni työpäivän jälkeen.

Tapoja on kuitenkin monia. Ja niin on reissaajiakin. Monet jättävät kesäpussin omaan arvoonsa suosien pelkkää puuvillaista lakanaa tai silkkimakuupussia. Jälkimmäinen onkin suuren suosionsa johdosta kallistunut roimasti ja luotettavien tietolähteiden mukaan vastaavia unipusseja saa Aasiasta vaivaisella parilla dollarilla. Vaihtoehtona voi pitää myös intialaista lungia, huivimaista miestenvaatetta, josta saa tarvittaessa peiton tai lakanan. Lungit maksavat tinkaustaidoista riippuen parisen euroa, eli ne suomalaiset halpapuuvillaiset lakanat kannattaa jättää hyllyynsä. Tiedättehän, ne jotka menevät heti ensimmäisessä pesussa ryppyyn ja joita ei saa millään sileiksi.

Jäämme siis vielä puntaroimaan sitä, minkälaisessa unipussissa/kietaisulakanassa omat yöunet vietetään. Epäilemätä ei ainakaan kuvanmukaisessa, vaikka taloudesta löytyykin eräs miespuolinen isojen kalojen fanittaja. (;


Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu