Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

pietariin pietariin oi pietariin !

19.1.2010

pietariin pietariin oi pietariin !

Koska haluan pitää tämän puhtaasti reissublogina, päivittelen vaatemieltymykset, shoppaukset ja muut jutut shoot and moove!  -blogiini, jota olette kaikki tervetulleita lukemaan :)



Lueskelin pallontallaajia ja voih, niin monin on lähdössä kuukaudeksi, vuodeksi tai kahdeksi Uuteen-Seelantiin ja/tai Australiaan. Jossain vaiheessa mekin lähdetään vielä matun kera koluaan samoja mestoja. Ajankohta saattaa tosin olla vähän vanhemmalla, sillä mulla on edelleen hinku Kanadaan ja töihin eräälle vapaa-aika/laskettelukeskukseen. Kesäisin tuolla on alamäkipyöräilyä, talvisin laskettelua. Josko joskus.. Aina pitää olla olla jotain haaveita (;


Pietarissa on yksi museo, joka ei ole koskaan suljettu - kaupunki itse






Haaveista tuumauksiin, eli ollaan jo jonkin aikaa mietitty Pietarin tsekkaamista. Nyt siihen on taas yksi hyvä syy lisää (nopean junayhteyden lisäksi), sillä huhtikuussa on tarkoitus avata laivayhteys Hesan ja Pietarin välille. Hankkeen taustalla on EU:hun rekisteröity uusi yritys St. Peter Line.

Yhtiön laivan Princess Marian on tarkoitus tehdä viisi matkaa viikossa Helsingin ja Pietarin välillä. Alukseen mahtuu kaikkiaan runsaat 1600 matkustajaa ja vajaat 400 autoa. Markkinointiin panostetaan runsaasti ja lisäksi lippujen hinnat on tarkoitus pitää kilpailukykyisenä verrattuna vaikkapa Tallinnan risteilyihin. Igor Gluhovin mukaan halvimmillaan Helsingistä Pietariin pääsisi noin 40 eurolla. Jutun voi lukea kokonaisuudessaan täältä.



Ja nyt, jos joltakin löytyy, ottaisin mieluusti vastaan jotain tippejä ja suosituksia Pietarista! Eli mitä siellä kannattaa tehdä, missä ja mitä syödä, mitä nähdä ja kokea. Pietarin historiallinen keskustahan on UNESCOn maailmanperintökohteiden luettelossa eli tulisi yksi mesta lisää omaan nähdyt unescot -listaan. Kaikki neuvot ovat tervetulleita! :)



Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En oo käyny mut haluisin! Toivottavasti joltain irtoo neuvoja :)

T: innokas lukija

19/1/10  
Blogger Kia kirjoitti...

Me käytiin Pietarissa Dolce Far Nienten Liisan ja Elämää à la lyonnaisen Kiiran kanssa. Se on kyllä kiva kaupunki mut ilman venäjäntaitoista matkaseuraa siitä ei saa irti paljoakaan.

Voin yrittää tehä aiheesta vaikka postauksen tässä joku kaunis päivä :)

25/1/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu