Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

ensimmäinen päivä bolognassa 29/12/09

6.1.2010

ensimmäinen päivä bolognassa 29/12/09

Hei taas! Eräs mukava ja jännä juttu saattaa kolkutella ovella, mutta katsotaan miten sen kanssa käy! :) Sillä välin jatkan reissutarinaamme Italiasta, jossa siis vietettiin Matiaksen kera Joulun välipäivät sekä vuodenvaihde. Pahoittelen jo alkuun aikamoisen rosoisia kuvia - kamerassa on tainnut olla joku ihan muu säätö, mitä itse ajattelin. Mutta josko näistä kuitenkin pääsisi mukaan fiilikseen ja tarinaan!

Milanossa vietetyn päivän ja illan jälkeen suuntasimme heti aamusta steissille, josta nappasimme liput Bolognaan suuntaavaan junaan. Ennen kahden ja puolen tunnin mittaista junamatkaa ehdimme kuitenkin hakea hieman evästä matkalle Milanon steissin edessä olleelta pieneltä torilta. Riisi-liha-juustotäytteiset, kartion muotoiset pasteijat upposivat molempaan kulkijaan oikein hyvällä ruokahalulla. Myöskään jälkkäreiksi ostetut suklaa- ja omenaleivokset eivät ehtineet vanheta.


sono una piccolo torta !


Kuten taisin jo mainita, oli Italiassa satanut
ennätyspaljon lunta
ennen Joulua.
Matkalla Bolognaan pieniä valkoisia kasoja näkyi
vielä siellä ja täällä,
peltojen päällä.



Bolognasta buukattiin kahden hengen huone hotelli Arcoveggiosta, joka ainakin kotisivujensa ansiosta vaikutti erittäin sympaattiselta ja mukavalta pieneltä hotellilta. Ainoa miinus, minkä hotelliin liittyen keksin, olivat hostelworld -sivustolle kirjoitetut ohjeet paikan päälle. Oikeastaan mitään ohjeita ei ollut vaan paremminkin muutama lause siitä, miten lähellä hotelli oli esimerkiksi juna-asemaa. Vaikka olenkin kolunnut Bolognan läpi useaan kertaan, en vielä kertaakaan ollut seikkaillut juna-aseman "takana". Steissihän on aivan kaupungin keskustassa, joten shoppailukaduille on vain muutama sata metriä. Koska hotellin sijainti sen sijaan oli mysteeri, päätimme hypätä taksiin. Matkaa hotellille on jalkaisin n. 20 minuuttia, autolla vajaa kymmenen (3 tai 4 pysäkkiä). Taksimatkan hinnaksi kertyi huimat kuusi euroa, jotka maksoimme oikein mielellämme löytäessämme perille niin vaivattomasti.

Hotellin omistaja (?), vanhempi mies oli meitä vastassa aulassa. Milanossa olin päässyt jo hieman verestämään kielitaitoani, mutten olisi ikinä uskonut miten hyvin taito oli vielä hallussa - setä ei nimittäin puhunut sanaakaan englantia! Kommunikointi sujui silti loistavasti ja hämmennyin itsekin sitä, miten hyvin ymmärsin ja osasin vastata. Olin melko varma, etten osaisi änkyttää takaisin kuin "grazie" :D Suositellaan matun kera ko. hotellia kyllä ihan kaikille Bolognassa vieraileville reissaajille! Ja jos italia ei taivu kovin hyvin, puhuivat muut työntekijät ihan ymmärrettävästi lontoota. Hotellin saavuttaa kaikkein helpoten bussilla, joka lähtee Auto Stationen edestä ihan steissin läheltä. Numero 27 (A,B,C) vie perille muutamassa minuutissa ja hotellin löytää vaivattomasti, kun jää pois Best Western -hotellin pysäkillä.

Hotelli osoittautui juurikin niin ihanaksi, mitä sivut lupasivat. Meillä sattui olemaan juuri tuo sinipeitteinen vuode vihreillä tyynyillä, joka oli oikein miellyttävä vastine 22€ hinnalle per sierainpari Hinta sisälsi myös runsaan aamupalan kahveineen, cappucinoineen, leipineen ja leivoksineen. Yummy!

Kun reput oli purettu ja kamera pakattu vaatteiden tilalle, suunnattiin matun kera keskustaan sedän ystävällisesti neuvoessa meille bussin lähtöpaikan (aivan hotellin vierestä). Ostoskadut alkavat heti steissin vierestä Auto Stationen edestä, jossa hyppäsimme ulos bussista. Ja mikä meitä odottikaan! Toriaukealle oli kasattu luistelukenttä! :D Allekirjoittanut itse on ehkä maailman huonoin luistelemaan, mutta aivan samalla tasolla olivat myös paikalliset italialaiset (sori vaan :D). Omituiset muoviset (!?) luistimet vuokrattiin kentän etualalta, eikä kukaan esittänyt yhtä ainoata vakuuttavaa suoritusta hetken touhua seurattuamme. Hauskaa ihmisillä sen sijaan näytti olevan, eikä kaatuilu haitannut menoa alkuunkaan.


Hotellilla kilistellyt tutut Morettit
uuden kaupungin valloitukselle



Yli 300 vuotta vanhat puiset tukirakenteet kannattelevat
edelleen erästä keskustan rakennusta


Kuten varmasti arvaattekin, lähdin näyttämään matulle kaupungin nähtävyyksiä (joihin siis tutustuin oman erasmus-vaihtoni aikana). Bolognan kaksi tornia on ehkä kaupungin tunnetuin nähtävyys, jonka syntyperä on kahden tornin mittelö korkeimman tittelistä. Kilpailun tarkoituksena oli siis rakentaa mahdollisimman korkea torni, jonka tällä hetkellä lyhyempi yksilö olisi voittanut, ellei olisi sortunut. Kuva tornin kaltevasta juuresta (maa petti painavan tornin alla) sekä oheinen slideshow ovat erasmusreissuni aikaisia kuvia, jotka passaavat mainiosti mukaan tähän postaukseen.





Pyhän Petronionin balisican rakentaminen jouduttiin muuten lopettamaan kesken, jottei siitä olisi tullut Vatikaanin kirkkoa suurempaa. Huh! Santo Stefanon basilica on sen sijaan ajan kuluessa kasvanut kirkko, joka pitää sisällään kuusi pienempää kappelia. Basilica on siis toisin sanoen rakentunut ajan kuluessa, kun uusi kirkko on rakennettu aikaisemman, pienemmän ympärille. Aika hullua, eikö? :) Päivä alkoi nähtävyyksien jälkeen olla pikkuhiljaa pulkassa, joten siirryimme nauttimaan Italiasta täysin rinnoin ja riemuin pöydän ääressä, ihanaa! Ostettuasi yhden 6-7 euron hintaisen drinkin saat syödä herkkuja mielin määrin lasillisesi äärellä. Voi pojat, miten olikaan hyvää! Ja parastahan on se, että toin lentokentältä ison pullon Aperolia kotiin, joten seuraavissa kemuissa aion nauttia suomalaisia spritzejä (kuvien oransseja juomia, jotka ovatkin varmasti monille tuttuja)!

Tämä oli siis ensimmäinen päivä Bolognassa,
huomenna oli tarkoitus nähdä vanhaa ystävääni
Francescaa ja ette tosiaan usko miten loppujen lopuksi
pääsimme sisään hänen ystävänsä taloon..


Mutta siitä kerron seuraavassa postauksessa,
mukava illanjatko kaikille! :)

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! :)

7/1/10  
Blogger syys kirjoitti...

:) Prego !

7/1/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu