Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

lasagna - nasakka - italiana ! / italiasera nro 2

24.1.2010

lasagna - nasakka - italiana ! / italiasera nro 2



Italiasera numero due on Dolce far Nienten toinen haaste, jonka aiheena on tällä kertaa ruoka. Italiaserat ovat siis meidän italiafriikkien yhteinen haastepostaus, jossa käydään läpi milloin mitäkin mieltymyksen kohteita. Aihealue on kuitenkin aina sama: Italia. Mukaan saa ilmoittautua, eli jos haluat osallistua omassa blogissasi yhteiseen haasteeseen, Benvenuti!

Äidin tekemä lasagne on ollut aina hyvää. Pienenä olin niin mahdottoman kielivammainen, etten onnistunut päristämään ärrää, muistamaan n-kirjainta ja ässäkin suhisi karmeasti. Koska ng -äänteiden lausuminen oli suoranainen mahdottomuus, kehitin lasagnelle oman nimen, joka oli "Nasakka". Nasakka on siis edelleen käytössä ja faija on jopa onnistunut juurruttamaan sen Rautaruukille :D Ahahah. Nasakka -sanan tietävät myös minut tuntevat ystäväni enkä ole onnistunut välttymään naurunpyrähdyksiltä, kun joku on koulussa erehtynyt kysymään minulta mitä tänään on listalla

- "Nasakkaa".
- "Siis mitä?"
- "Siis, Nasakkaa"
- "Siis..?"
- "Siis sori, Lasagnea"

Eli italialaisista ruuista oma intohimoni on ehdottomasti lasagne, eli nasakka, vaikka rakastan myös tortellineja, focacciaa, pastoja ja monia monia muita herkkuja. Niin, ja Piadinoja! Neljän juuston pizzoja. Munakoisotoasteja! Kakkos-sijan vie kuitenkin sieni-parsa-pasta, joka on aivan taivaallista. Laitan teille joskus sen ohjeen! :)

Ensimmäisellä Italian reissulla (-97) pääsin maistamaan tuota aitoa ja oikeaa nasakkaa, joka muljautti koko perheen silmät ympäri. Niin hyvää! Sen jälkeen olen päässyt nauttimaan ko. herkusta  muiden italiareissujeni ohella myös Damissa, jossa taas kerran söin yhden maailman parhaimmista nasakoista. Ja vaikka nasakan tilaaminen kestääkin aina iäisyyden, on herkku odottamisen arvoinen. Nasakkaa ei nimittäin yleensä ole valmiina, vaan se pyöräytetään pienelle pannulle (josta se myös tarjoillaan) juuri sinua varten. Kun sihisevän kuuma, vasta uunista pullahtanut nasakka tulee tekemään tuttavuutta ruokapöydälle, on sen loppu väistämättä lähellä. Nasakka, ti voglio bene tantissomo! No aspetta, ti amo tantissimissimi !

Tunnisteet: , ,

3 kommenttia:

Blogger Helena kirjoitti...

Ihana nimitys "nasakka", heh :D. Lasagne on hyvää, nam! :P

24/1/10  
Anonymous Liisi kirjoitti...

Ah, Lasagne on taivaallista. Kuuluu myös ehdottoamasti omiin suosikkeihini. Parhaan annoksen olen syönyt Roomassa eräässä pienessä katuravintolassa.

25/1/10  
Blogger Kia kirjoitti...

Heihei, en ole tekniikan ihmelapsi ja tarvitsen sun säpon vielä sellaisessa muodossa missä on kaikki merkit kohdillaan :D Loser...

1/2/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu