Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

I love Prague

28.10.2010

I love Prague







































Joka ainoa postikorttilistalle joutunut päässyt ystävämme sai reissulta kuvanmukaisen kortin. Prahaa ei voi kuin rakastaa. Olen hengessä mukana, kun vanhin siskoni lähtee miehensä kera juhlimaan faijan synttäreitä oluen, Zdenek Milerin Myyrien sekä Absinthin ikiomaan kaupunkiin. Olisittepa nähneet faijan ilmeen, kun matkalahjakortti luovutettiin synttäripäivän (rastirata kaupungilla sisältäen mm. bilistä, neljän koiran ulkoiluttamista saman aikaisesti, keilausta, matkavisaa, ruokailua jne.) päätteeksi. Ü


Prahan kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat mm. vasemman alareunan Týnin kirkko sekä tähtitieteellinen kellotorni Orloj

Mutta palataan faijan synttäreistä takaisin Housut jalkaan ja toiset päälle -reissuun. Antoisan ja budjetissa pysyneen (22€) Krakovan jälkeen (jonne tulemme vielä palamaan samaisen reissun aikana) suunnistimme kohti Prahaa tuolla täysin turhaan pelotellulla yöjunalla. Matka kestäisi useamman tunnin, joten valitsimme tietenkin ajankäytön maksimoinniksi yöjunan. Kenelle tahansa junavalinnastamme kerroimme, saimme pään puisteluita, varottavia esimerkkejä ja vannotuksia siitä, ettemme sulkisi silmiämme samanaikaisesti. Tämä tietenkin hermostutti ja nakersi väsyneitä matkaajia, jotka ehtivät jo laatia nukkumisjärjestyksen parin tunnin vahtivuoroin. Kello yhdeksän juna olisi kuulema se kaikkein pahamaineisin puksu täynnä pitkäkyntisiä.

Vaan eipä ollut. Junan verkkainen vauhti ja keinunta antoi molemmille yhdet parhaista yöunista ikinä. Puksuun päästyämme tajusimme, ettei kenelläkään olisi mitään mahdollisuuksia hiipiä hyttiimme ja raapua painavia rinkkojamme alas ilman, että kuulisimme. Myönnän kuitenkin nukkuneeni sillä vajaan metrin levyisellä lankulla vaatteet päällä passi visusti housujen jemmataskussa. Öinen passintarkastus olikin sitten aikamoista säätöä, kun aloin puoliunisena ja täysin tokkurassa (niiden hyvin ja sikeiden unien vuoksi) kaivella passia housujen sisätaskusta. Varoitukset taisivatkin siis loppujen lopuksi koskea enemmän tavan matkustajavaunussa uinuvia reissaajia. Me kuitenkin ajattelimme maksaa muutaman euron lisää laveripaikasta, jolle pääsisi oikaisemaan junamatkan ajaksi.


8/5/05 09:00

"Ensimmäisenä ja tärkeimpänä tietenkin; Hyvää Äitienpäivää! Eilen Krakovan juna-asemalla koettu ahdistus on jo laantunut. Ei auttanut muu kuin todeta, ettemme yksinkertaisesti ehdi Kroatiaan, jonka kuitenkin piti olla tämän reissun kohokohta. Ainoa lohdutus on se, että ystävällemme Katille kävi samoin omalla reissullaan. Mikä siinä Puolassa vetoaa niin paljon, että toinen maa jää näkemättä? Vaikka alkuun kirpaisi, ovat fiilikset nyt sitäkin korkeammalla. Meillä ei ole enää kiire minnekään ja voimme rauhassa hengailla siellä, missä huvittaa!"

En tiedä nykypäivästä, mutta ainakin reissumme aikana lähestulkoon jokaisella juna-asemalla oli hostellien sisäänheittäjiä. Lähdimmekin siis hyväuskoisina Mr. Jarošin matkaan kohti herran "hulppeaa" hostellia. Oikoreitti junanvartta pitkin sai kyllä hieman miettimään, että mihin tässä oikein joudutaan -- 10 kilon lihoiksi?
Mutta mitä tulee siihen "hulppeaan" hostelliimme tai omaan huoneesemme (saimme parisängyn herran päätellessä meidät pariskunnaksi).. Marian mielestä yhteisvessan vaaleanpunaiset seinät antoivat anteeksi sen, miltä hostellihuoneemme ja sen sisustus näytti. Punaisen kankaan takaa löytyi punaisilla tiilillä umpeen muurattu oviaukko. Kirjavissa lakanoissa oli useissa eri asennoissa hässiviä kanoja ja kukkoja. Seinät oli maalattu täyteen keltaisia kolmioita ja taulukoukuista roikkuvat pehmopäärynät miellyttivät suunnttamasti Mr. Jarošin silmää "Look at this wonderfully  and beautifuul big room! You see how big bed is? It is all yours, girls!"


No niin toverit, kaikki ensireaktiot ja kommentit meidän hostellihuoneesta ovat enemmän kuin tervetulleita ilahduttamaan muita kanssalukijoita! Jatketaan seuraavassa postauksessa niiden oikeiden nähtävyyksien parissa.



Matkabudjetti:
  • menopaluu Hml-Hki 20€
  • menopaluu Hki-Tallinna 20€
  • Eurobus menopaluu Tallinna-Varsova 70€
  • Varsova, ensimmäisen päivän budjetti 17€ (sis. majoitus 45zl. / 2 x lämmin ruoka 10.50zl. / netti 8zl. / bussilippu 2.40zl) 
  • Krakova, toisen päivän budjetti 22€
  • yht. 149€

Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

AHAHAHAHAH mikä aamunpelastus :--D Tää on paras postaus ikinä, nuo kuvat on jotain käsittämättömän hirveetä!

28/10/10  
Anonymous Oona kirjoitti...

Eiiiiiiiii :D Ei voi olla! miks ihmeesä tuolla on päärynöitä! Ja noi lakanat!

Teillä on varmasti ollut ihan mahtava reissu <3

28/10/10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO olin jo ihan unohtanu! :DDDDDDDDDDDDDd

28/10/10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

J-Ä-R-K-Y-T-T-Ä-V-Ä-T :DDDDDD

28/10/10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

eiiiii nella ja rentus, kaikki myötätunto teille !

28/10/10  
Blogger syys kirjoitti...

Tattis tattis, oli kyllä kokemus! :D Ja arvokas sellanen, sillä kanalakant ovat syöpyneet näkökenttään iäksi.

29/10/10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kamala hostelli, miten ikinä suostuitte jäämään tuonne! :<

1/11/10  
Blogger syys kirjoitti...

Ano, ei olla kovin ronkeleita. Ja sitäpaitsi, tästä on jäänyt niin hyvät muistot että ne ovat maksaneet pienen järkytyksen jo useaan otteseen takaisin! Reissussa sattuu ja tapahtuu, eikä tuo hostelli ollut edes kovin kallis. Ja siis, matkasta on kulunut jo niin kauan aikaa, että mahtaako koko paikkaa/vastaavanlaita sisustusta olla enää (missään) olemassa? (;

1/11/10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu